מה התועלת בקרנות השתלמות, איך משווים ביניהן והאם ניתן להוזיל את העלויות?
קרן השתלמות היא כלי נוסף לחיסכון פיננסי, שכל אחד יכול לרכוש תמורת תשלום חודשי קבוע לאורך תקופה שנקבעת מראש. לרוב, קרנות השתלמות מיועדות לפרק זמן קצר עד בינוני, כך שהכסף שנחסך בקרן הופך לנזיל ויכול לשמש למטרות שונות. אנשים בוחרים להשקיע בחיסכון בקרנות השתלמות לצורך רכישת בית, שיפוצים, קניית רכב, נסיעה לחו"ל, מימון לימודים אקדמאיים לילדים וכן הלאה.
מהם היתרונות של קרנות השתלמות?
לקרנות השתלמות יש יתרונות רבים לכל אדם, בין אם הוא מועסק כשכיר ובין אם הוא עובד כעצמאי. אחד היתרונות המשמעותיים נוגע להטבות המס בחיסכון בקרן השתלמות. ההטבה היא פטור מלא ממס הסכום המופקד על ידי המעסיק ועל סכום הקרן בתאריך הפירעון (מס רווחי הון).
יתרון נוסף קשור לאופן המשיכה של הכסף. את הסכום שהצטבר בקרן, תוכלו לפרוע בתאריך הפתיחה באופן מלא או חלקי, לפי בחירתכם. שימו לב שפירעון מוקדם לרוב ילווה בקנס ולכן יש לשקול היטב האם זה משתלם לעשות זאת.
השוואה בין קרנות השתלמות
מעסיק אינו מחויב להפריש לקרן השתלמות וגם אין חובה להפריש במקסימום האפשרי. במקרים כאלו, מומלץ לעובד לשקול הפרשה עצמאית לקרן השתלמות, לאחר השוואה בין הקרנות הקיימות. השוואה כזו יעילה גם במקומות עבודה בהם בוחרים להפריש לקרן השתלמות ולעובד שמורה הזכות לבחור לאיזו קרן להפריש, או כשמדובר בעובדים עצמאיים הרוצים לדאוג לעתידם הכלכלי.
ההשוואה בין קרנות ההשתלמות השונות, צריכה לקחת בחשבון מספר נתונים, כגון:
- דמי ניהול
- תשואה שנתית ותשואה לאורך מספר שנים
- שם החברה המנהלת את הקרן
- התמחות
בנוסף, יש את מדד שארפ, שהוא מדד אוניברסלי להערכת ביצועים של תיקי השקעות והוא יכול לספק מידע אודות התשואה לעומת רמת הסיכון בקרן.
לכל הנתונים הללו יש להוסיף את תאריך היציאה, בה ניתן יהיה לפרוע את הסכום בקרן ללא קנס. יש קרנות השתלמות לשש שנים ויותר ואפשר לפתוח מספר קרנות למטרות שונות.
הוזלת עלויות
בבחירת קרן השתלמות תמיד עולה השאלה האם כדאי לבחור קרן השתלמות על פי נתוני תשואה גבוהים או דמי ניהול נמוכים? תשובה כללית תהיה למצוא את האיזון הנכון ביניהם, אך לא תמיד זה קיים וגם לא נכון לכל מקרה.
לכן, בשלב הראשון יש להגדיר את מטרת ההשקעה ואופי החיסכון. לאחר מכן ניתן לבצע סינון של הקרנות התואמים לנתונים הללו וכך לצמצם את החיפוש. לדוגמה, מי שמוכן לקחת סיכון ועומד לרשותו סכום כסף לצורך העניין, יוכל לבחור בקרן השתלמות ברמת סיכון בינונית – גבוהה. לעומת זאת, מי שלא מוכן "להמר" יתאים לקרנות סולידיות המבצעות השקעות רגועות ברמת סיכון בינונית – נמוכה. דמי הניהול כאן יהיו ככל הנראה נמוכים יותר בהשוואה להשקעות ברמת סיכון גבוהה, אך גם התשואות יהיו בהתאם.
השלב השני הוא להתייעץ עם יועץ כלכלי או סוכן ביטוח, לגבי בחירת הקרן. מלבד ההסבר אודות ההבדלים בין הקרנות השונות והתאמת מידת הסיכון והתשואה, תוכלו להיעזר בניסיונו הרב ובקשרים שלו עם בתי ההשקעות, כדי להשיג הוזלה בדמי הניהול או מידע אודות מעבר לקרן השתלמות אחרת, בתנאים טובים יותר.
יש מידע רב אודות ניהול קרנות השתלמות ועודף הנתונים עלול להיות מבלבל. ניהול נכון של הקרן וביצוע בחירות חכמות, יאפשר לכם לחסוך יותר ולשלם פחות.
לעריכת השוואת מחירים וקבלת הצעת מחיר משתלמת, אנו מזמינים אתכם להיעזר בשירותנו. מלאו את הטופס המופיע למטה בפרטי הקשר, ונחזור אליכם בהקדם עם תשובות לכל השאלות.